Φενεός - Ορεινή Κορινθία

Η περιοχή του Φενεού είναι από τις ομορφότερες του ελλαδικού χώρου και διαθέτει πολλά αξιοθέατα.
Από τα σημαντικότερα είναι η τεχνητή λίμνη Δόξα - Φενεού που βρίσκεται δίπλα στον ξενώνα. Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1996 σε ένα τοπίο από αιωνόβια έλατα και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και στο μέσο της υπάρχει μια νησίδα με μονοπάτι που μπορείτε να περπατήσετε και οδηγεί στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Στην απέναντι πλαγιά υπάρχει το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου με ιστορία 600 ετών. Την ιστορία του μαρτυρά το κρυφό σχολειό που βρίσκεται κρυμμένο στο πατάρι του.

Επίσης μπορείτε να επισκευθείτε την Γκούρα, πρωτεύουσα του δήμου Φενεού, ακριβώς πάνω από την πεδιάδα. Εκεί θα βρείτε ταβέρνες και παραδοσιακό καφενείο. Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη "σπαστή σοκολάτα".
Ακόμη στο χωριό Φενεός (Σιβίστα) θα βρείτε λαογραφικό μουσείο και στην Αρχαία Φενεό (Καλύβια) μουσείο με αρχαία ευρήματα από ανασκαφές στη γύρω περιοχή.
Στο χωριό Ταρσός υπάρχει η Παναγία των Βράχων, γραφικό εκκλησάκι χτισμένο μέσα σε φυσικό σπηλαίο.
Αν διαθέτετε εκτός δρόμου όχημα μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το οροπέδιο της Σκαφιδιάς, ακριβώς πάνω από τη Γκούρα και να ίσως δείτε κάποιο κοπάδι από τα άγρια άλογα που κατοικούν στις πλαγιές της Ζήρειας.

Η ευρύτερη περιοχή της Ζήρειας είναι ένας τουριστικά ανερχόμενο προορισμός.
Στο οροπέδιο της Ζήρειας ξεκίνησε δοκιμαστικά τη λειτουργία του μικρή χιονορδομική πίστα με μικρό σαλέ. Επίσης στο οροπέδιο της Ζήρειας βρίσκεται η μικρή λίμνη Δασίου και ένα μεγάλο δίκτυο σημασμένων μονοπατιών πεζοπορίας για τους λάτρεις της Φύσης. Σε κοντινή απόσταση από το οροπέδιο βρίσκονται τα Τρίκαλα Κορινθίας με πολλές επιλογές για φαγητό και καφέ ή ποτό.
Δυτικότερα βρίσκεται η περιοχή της Ζάχολης ή αλλιώς της Ευρωστίνης που αποτελεί όμορφο ορεινό τοπίο.
Από την ανατολική πλευρά θα συναντήσουμε τη διεθνούς φήμης Καστανιά, ελβετικό τοπίο ανάμεσα σε έλατα, και λίγο παρακάτω τη μυθική λίμνη Στυμφαλία, όμορφο βιότοπο με πολλά γύρω χωριά που θα βρείτε φαγητό και καφέ.
Σε σχετικά κοντινή απόσταση βρίσκεται η Νεμέα, ΄γνωστή σ' όλο το κόσμο για τα μοναδικά κρασιά της. Συνδυάστε την εκδρομή σας με τον οινικό τουρισμό. Επισκευθείτε τα οινοποιεία της περιοχής, δοκιμάστε και πάρτε μαζί σας τα κρασιά που παράγει το μοναδικό κλίμα της Νεμέας.
Επίσης κοντά βρίσκονται τα Καλάβρυτα και η Ζαρούχλα, όμορφα χωριά της Αχαϊας που μπορείτε να επισκευθείτε.

Οι επιλογές για τις εκδρομές σας είναι πολλές, σίγουρα πολύ περισσότερες απ' όσες αναφέρουμε εδώ. Το βέβαιο είναι ότι αν ανήκετε στους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης θα ανακαλύψετε μοναδικές ομορφιές.

Πανόραμα Φενεού - τηλ. 27420 26200, 6977 332276

 

Εικόνες της ορεινής Κορινθίας

Ο ξενώνας "Αλεξίου" στο facebook

Παρακολουθήστε τα νέα του ξενώνα μας μέσα από τη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Θα ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις και τις εποχιακές προσφορές του ξενώνα και για ενδιαφέρουσες
επισκευθείτε τη σελίδα μας στο facebook >>